"Nem igaz, hogy ennyi infó van fent, mégsem értem a lényeget!"

– Ezzel a gondolattal vetettem bele magamat a vállalkozói social media oldalak építésének rejtelmeibe legelső, saját vállalkozásom felépítésekor, még 2012-ben.

Akkor még remélni sem mertem a több százezer fős követőbázist, őszintén szólva a legkisebb social média siker is megfejthetetlennek tűnt. 

Friss anyukaként, otthonról szükségem is volt a szellemi kihívásra, jól is esett, mintha egy rejtvénnyel állnék szemben. Elolvastam minden blogot, végignéztem minden létező (akkor még főleg angol nyelvű) online kurzust és leckét, a saját kereteimen belül mindent megtettem, hogy végre megértsem:

mégis miért fektetnek az emberek ennyi energiát a céges social media oldalaik építésébe?

Hol, hogyan térül meg a sok blogbejegyzés, poszt, erőfeszítés? 

Mi a logika mindezek mögött?

Kíváncsiságomnak (és a számtalan, tanulással töltött éjszakának) köszönhetően, fél év alatt eljutottunk oda kisvállalkozásommal, hogy nulla forint hirdetési költséggel (mint mondtam, friss anyuka voltam), csupán a social media aktivitásra alapozva,

egy-egy nagyobb árukészlet a webshopba való feltöltést követő fél órán belül teljesen elfogyott – és még várólistára iratkozók is maradtak utána.

Ennyi, siker?

Nem. Nem minden sikerült elsőre.

A legnehezebb, de a legnagyobb kincs is egyben, ha a saját bőrödön tapasztalod meg, mi vezet sikerre.

Sok kérdésre nem találtam elég információt. Akkor, és azóta nagyon sokszor a saját bőrömön, a saját követőimmel, saját „ügyeimmel” kellett kísérleteznem, ha úgy tetszik: hazardíroznom, újabbnál újabb terepeken.

Nem tudtam megbízni profi informatikusokat honlapok felhúzásával – hát én magam megtanultam, hogyan építhetek fel felhasználóbarát honlapokat különböző vázakra, otthon, miután a gyerekek elaludtak.

Nem dolgoztam social media ügynökségnél – de idővel partnerként, huzamosabb ideig dolgoztam együtt velük, megtanultam kampányokat befűzni, megtapasztaltam az együttműködés logikáját.

Nem létezett kész kézikönyv arról, hogyan „kell” felépüljön egy vállalkozói Facebook, Insta, vagy éppen Pinterest oldal – de a saját bőrömön megtapasztaltam, mi az, ami működik és mi nem jó irány, majd évekkel később megírtam a saját könyvemet.

És igen, közben nagyon sokszor elszúrtam.

 

De meg tudod csinálni.
És van könnyebb út.
Én tudom.

Tudom, hogy az Insta tanulható, mert én is a nulláról tanultam meg. 

Tudom, hogy ha karriert váltasz – ahogy én is tettem, milyen hatalmas kihívást jelent ráadásul még a social media oldalak kezelése is.

Tudom, hogy nem csak a húszéveseknek megy: én 43 vagyok.

Tudom, milyen nehéz kitartani.

De meg tudom ezt könnyíteni a számodra!

Rólam mondták:

Ha te magad

készíted a vállalkozásod Instagram oldalát:

segítek! 


A TE INGYENES ÚTMUTATÓD:
Mit írj az Insta posztok alá?

Vállalkozóként így állítsd össze az Instagram posztjaid alatti szöveget a legjobb eredményért!


Az Insta oldalamon
hasznos posztok várnak:


Növekedés az Instagramon
1-1000 követőig
INGYENES e-book vállalkozóknak:
könnyítsd meg a dolgod!

Töltsd le most:

Home     Dolgozz velem!     Kapcsolat